Tehničke inovacije

PILOT pisaći instrumenti su poznati po svom visokom kvalitetu proizvodnje i komfora upotrebe.

Zahvaljujući visokom nivou inovacije, kombinovanom sa velikom industrijskom odlučnošću, PILOT je lansirao sukcesivne tehnologije koje su totalno promijenile izgled tržišta pisaćih instrumenata.

Tungsten-karbidne kuglice

Tungsten-karbidne kuglice

Ova legura je jedna od tajni PILOT-ovog kvaliteta. Ona je praktično otporna na deformacije prouzrokovane potresima ili ispadanjem olovke. Kuglica zadržava svoj okrugli oblik i linija ostaje precizna, ravna i bez prekida i mrlja. Tokom pisanja kuglica se okreće oko svoje ose 4000-5000 puta u minutu. Ova rotacija generiše toplotu koja čini mastilo još tečnijim. Ova kuglica je smeštena u vrh olovke (kućište) od nerđajućeg čelika.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint

Vrh lansiran 1984. godine, tj. mikro-kuglica postavljena sa 3 ili 4 rupice na vrhu Hi-Tecpoint olovaka, ekskluzivno je patentiran od strane PILOT-a.

Za razliku od nepodesivih kuglica, ova tehnologija čini mogućim da mastilo teče slobodnije i unapređuje rotaciju kuglice što obezbeđuje tečniji ispis. Rezultat su precizne linije i izuzetna udobnost pisanja.

Regulator protoka tinte

Regulator protoka tinte

Privremenim skladištenjem viška mastila u membranama različitih debljina, regulator čini mogućim kontrolisanje dotoka mastila do kuglice i time obezbeđuje ravnomeran protok mastila kroz ceo životni ciklus olovke.

ATT sistem

ATT sistem

Vrhunska tehnologija u ovoj kapici leži u genijalnoj opruzi podešenoj oko vrha olovke čineći ga totalno nepropusnim za vazduh. Ovaj sistem garantuje da je olovka uvek spremna za upotrebu i eliminiše probleme curenja ili pokretanja ispisa olovke (npr. kada olovka « zapeče » pa morate žvrljati po papiru da bi počela pisati).

Pomjerajući mehanizam tehničke olovke

Pomjerajući mehanizam tehničke olovke

Kompletan metalni vrh klizi unutar tela tehničke olovke kako bi sprečio lomljenje mine i oštećenja tokom transporta.

Shaker sistem

Shaker sistem

« Protresi ili pritisni! »

Ove tehničke olovke su opremljene unutrašnjim usmerivačem koji pokreće sistem da izbaci minu. Prostim protresanjem tela mina izlazi napolje bez potrebe za puštanjem tehničke olovke (može, ali nema potrebe pritiskati olovku, dovoljno je samo protresti da bi mina izašla).

Vrh flomastera

Vrh flomastera

Hiper-otporni polyacetal vrh smešten u metalno kućište. Višestruki kanal za protok mastila.

Capless

Capless

Odlučan i moderan pisaći instrument, Capless naliv pero je trenutno jedino naliv pero na potisni mehanizam na svetu. Zatvaranje je obezbeđeno sićušnim metalnim zatvaračem koji je veoma diskretan i pouzdan.