Vrhunska tehnologija

Od svog osnivanja 1918. godine , pa sve do modernih vremena, PILOT je kontinuirano inovirao i pomerao granice tehnologije primenjene na pisaće instrumente. Danas, PILOT je jedan od retkih proizvođača u svetu mogućih da obavljaju sve faze neophodne za razvoj pisaćeg instrumenta. Ovo je moguće zbog veoma uspešnog servisa istraživanja i razvoja, integrisanog odeljenja dizajna, moćnog proizvodnog pogona i distributivne mreže rasprostranjene širom svih kontinenata.

Ova strategija integrisane proizvodnje je navela PILOT da postavi proizvodne pogone širom sveta. Svaka od njih se specijalizuje u potpunosti na asortiman proizvoda kako bi se postigla optimizacija tehnološke ekspertize.


JAPANSKE FABRIKE

HIRATSUKA

HIRATSUKA

Od razvoja proizvoda do proizvodnje naših naliv pera, tehničkih olovaka, proizvoda vezanih za štampače, preciznih instrumenata i nakita. Sve ovo je integrisano u ovoj fabrici.

ISESAKI

ISESAKI

Ova fabrika integriše preciznu mehaniku i masovnu proizvodnju hemijskih olovaka, hemijskih olovaka sa mastilom na vodenoj osnovi i mina za tehničke olovke.

PILOT INK CO.

PILOT INK CO.

Ekspertiza u hemijskoj tehnologiji mastila. Tečno mastilo i termoosetljivo mastilo, koje se koristi za FriXion, razvijeno je u ovoj fabrici.


FRANCUSKA FABRIKA

ALLONZIER-LA-CAILLE

ALLONZIER-LA-CAILLE

Ova fabrika je specijalizovana za proizvodnju evropskih vodećih proizvoda. Fineliner, V5, V7, G-1, G-2, G-2 Pixie i B2P.