Izuzetnost mastila

Tokom godina, PILOT je razvio širok spektar ekskluzivnih i specifičnih mastila. Ekspertiza u hemijskom inžinjeringu brenda i značajne investicije u istraživanje, omogućili su da vam ponudimo 5 glavnih tehnologija mastila, koja su danas postala vitalni deo tržišta pisaćeg pribora.
Pilot Termoosetljivo mastilo

Termoosetljivo mastilo

Nova generacija gel mastila koje postaje nevidljivo usled izlaganja toploti. Inicijalno u boji (crno, plavo, crveno...) termoosetljivo mastilo postaje prozirno ukoliko je izloženo temperaturi iznad 60°C. Olovke sa termoosetljivim mastilom zbog toga imaju specijalnu gumu na zadnjem delu omogućavajući papiru da bude brzo zagrejan i bez oštećenja (trljanjem gumice o papir dolazi do trenja i podizanja temperature čime mastilo gubi boju). Obrnuto, izlaganje temperaturi nižoj od -10°C čini da se boja mastila ponovo pojavi.

Veoma je važno da vodite računa o vašim dokumentima posle upotrebe ovog mastila – ne izlagati ih izvorima toplote, i ne ostavljati ih na primer u automobilu tokom toplog dana ili u blizini grejalice. S druge strane, temperatura ispod -10°C čini da se mastilo ponovo pojavi, na primer stavljajući dokumente u zamrzivač! U svakom slučaju nije preporučljivo pisanje olovkama sa termoosetljivim mastilom pri potpisivanju ili na zvaničnim dokumentima.

Da biste našli odgovore na pitanja o upotrebi FriXion olovaka i termoosetljivog mastila, pregledajte našu “FAQ” sekciju.

Ovo mastilo se koristi u našim FriXion olovkama, čuvenim kod naše mlađe populacije. Pregledajte naš asortiman FriXion olovaka sa termoosetljivom mastilom.

Napredna mastilona bazi ulja

Napredna mastilona bazi ulja

Napredno mastilo na bazi ulja je moderna verzija mastila u obliku paste koje se trenutno koristi za hemijske olovke. Meko i tečno, obezbeđuje brzo i ugodno pisanje neophodno za moderno izražavanje. Pregedajte olovke sa naprednim mastilom na bazi ulja.

Tečno mastilo

Tečno mastilo

Tečno mastilo je napravljeno od molekula boje u masi, što mu daje fluidnost, gustinu i sjaj bez premca. Kada je protok kontrolisan PILOT-ovim regulatorom protoka mastila, ono teče do zadnje kapi obezbeđujući identičan kvalitet linije. Danas, ovo mastilo je dostupno u zamenljivim ketridžima za neke modele rolera. Pregedajte rolere sa tečnim mastilom.

Gel mastilo

Gel mastilo

Fluidnost gel mastila je pozicionirano negde između paste i tečnog mastila. Uložak je začepljen parafinskim čepom. PILOT ima jedan od najširih asortimana gel mastila u boji na tržištu sa 24 svetle, metalne i pastelne boje... Pregledajte rolere sa gel mastilom.